Koronaviruksen vaikutus Muuramen Sykkeen toimintaan

Seuran hallitus oli 13.3.2020 ennenkuulumattoman päätöksen edessä: kaikki seuran lasten ja aikuisten harraste- ja kilpatoiminta laitettiin Suomen hallituksen suositusten mukaisesti tauolle maailmalla jylläävän koronaviruksen vuoksi. Pian päätettiin myös kevätnäytös Sykähdyksen ja voimistelun STARA-tapahtuman perumisesta. 

Syke on halunnut toimia tilanteessa vastuullisesti ja Suomen hallituksen sekä Voimisteluliiton määräyksiä ja suosituksia noudattaen. Haluamme toimillamme olla tukemassa viranomaisten tekemää työtä koronaepidemian pahenemisen ennaltaehkäisyssä. 

Tilanne on täysin uusi ja ennenkuulumaton. Valmiita vastauksia seuramaailman toimintaan vastaavissa tilanteissa ei ole tarjolla. Tahdommekin jo tässä vaiheessa kiittää Suomen Voimisteluliittoa nopeasta reagoinnista, seurojen ohjeistamisesta ja asioiden selvittämisestä. Voimisteluliitto on pystynyt nopealla varoitusajalla reagoimaan tilanteeseen hienosti.

Alkujärkytyksestä selviydyttyämme olikin aika lähteä pohtimaan, miten tilanne vaikuttaa ja tulee vaikuttamaan seuramme toimintaan ja tilanteeseen, loppukauteen ja koko loppuvuoteen. Kuinka toimintaa pystyttäisiin jatkamaan vai pystytäänkö? Pystymmekö tarjoamaan edelleen toimintaa jäsenillemme ja työtä ohjaajillemme?

Päätökset ovat olleet vaikeita tehdä. Toisaalta ne ovat tuntuneet välttämättömiltä ja sitä kautta siltä, että vaihtoehtoja ei ole ollut. 

Sykkeen hallitus on linjannut, että seuran nimissä ei toistaiseksi koota ihmisiä yhteen. Valtioneuvoston ohjeistuksessa on selkeästi ilmaistu, että kaikkea ryhmässä tapahtuvaa  ei-välttämätönta toimintaa on erittäin suotavaa laittaa tauolle. Tästä syystä Syke ei järjestä tällä hetkellä mitään toimintaa, jossa ihmiset kokoontuvat yhteen, ei edes 10 hengen pienryhmiä sisällä tai ulkona.

Seuran hallitus seuraa tilannetta, valtioneuvoston ja myös Voimisteluliiton antamia linjauksia ja ohjeistuksia sekä määräyksiä herkeämättä ja tekee päätöksiä jatkossakin niiden pohjalta. 

Kauden keskeyttämisen seuraukset seuran talouteen tulevat  olemaan merkittäviä. Seuratoimijana toimintamme on voittoa tavoittelematonta, eikä meillä ole taloudellista puskuria tällaisten force majoure -tilanteiden varalle. Olemme tilanteen johdosta toistaiseksi mm. keskeyttäneet vanhempainvapaalle jäävän toisen seuratyöntekijämme sijaisen rekrytoinnin ja myös joutuneet tekemään kausimaksuihin liittyviä päätöksiä,  jotka eivät välttämättä tule olemaan mieluisia kaikille jäsenillemme. Emme ole tehneet näitä päätöksiä kevyin perustein. Olemme päätöksiä tehdessämme ottaneet huomioon seuramme taloudellisen tilanteen ja myös kartoittaneet muiden seurojen toimintatapaa. Lisäksi olemme seuranneet voimisteluliiton ohjeistuksia voimisteluseuroille ja ennakoineet tulevaa kesää/syksyä, sekä saamatta jääviä suunniteltuja tuloja mm. tämän kevään tapahtumiin liittyen. Haluamme päätöksillä pyrkiä mahdollistamaan sen, että Syke on poikkeusolojen päättyessä toimintakykyinen liikuntaseura ja että pystymme välittömästi aloittamaan toiminnan sitten, kun vallitseva tilanne sen mahdollistaa. Siihen saakka järjestämme jäsenillemme - ja osin kaikille muillekin liikkumisesta kiinnostuneille - liikuntaa uusin etä- ja digikeinoin. Tämä tulee olemaan meille kaikille uudenlainen ja mielenkiintoinen seuraliikkumisen kevät! 

Hyvällä sykkeellä, 

Hallituksen puolesta pj Elina Hienola

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Diy: pitkät säärystimet

Voimistelu liikutti ja liike tuntui!

Iloisen Amsterdamin riemukas World Gymnaestrada