Valkean linnun siivellä Berliiniin

Sunnuntai-iltana Rajalan salissa kaikuu Nightwishin Meadows of Heaven ja naisjoukko kallistelee vaakoja ja ojentelee taivutuksia - ihan niin kuin tähän aikaan vuodesta myös kaksi vuotta sitten ja neljä vuotta sitten. Kyse on siitä, että Riikka Virkajärven koreografioima naisten kenttäohjelma Valkea lintu nähdään jo kolmannessa tapahtumassa ensi kesänä. Ja jo kolmatta kertaa myös Sykkeen voimistelijoita on lähdössä sitä esittämään.

Ensimmäisen kerran ohjelma esitettiin Sun Lahti -tapahtumassa kesäkuussa vuonna 2013. Toinen tapahtuma, jossa joutsenkuvio muodostettiin ikimuistoisesti kentälle, oli Helsingin Gymnaestrada kesällä 2015. Tämän vuoden kesäkuussa Valkea lintu lentää saksalaisten kutsumana Berliiniin Turnfest-voimistelutapahtumaan. Mukaan lähtee yli 500 lintuvoimistelijaa, joista Muuramen Sykkeen jäseniä viisi.

Seurojen ohjaajat opiskelevat kenttäohjelman opetusdvd:n ja liikeohjekirjasen avulla. Ennen Lahden ja Helsingin tapahtumia ohjaajat kävivät myös opetuskurssilla.
Paikkakartat Berliinin esitystä varten saatiin tammikuussa.

Kartalla ollaan!
Berliiniin lähdössä: Kirsti Piirainen, Piia Hytönen, Mirja Myllykoski, Elina Hienola ja Jenni Hyötynen.
Sun Lahti 2013 ja Sykkeen edustus Valkeassa Linnussa: Heli Parikka, Elina Hienola, Jenni Hyötynen ja Tarja Aho.

Helsingin Gymnaestradassa 2015 Valkeaa lintua esitti noin tuhat naista.


Kenttäohjelman esittäminen on aina melkoinen elämys, mutta erityisen mieleenpainuva kokemus oli juuri Valkean linnun esittäminen Helsingin Gymnaestradan Midnight Sun Special -näytöksessä. Kun aloitimme ohjelman sisääntulovaa'at Olympiastadionin kentän takaosasta, tummanvioletit ukkospilvet synkensivät taivasta ja valkoiset esiintymisasut hohtivat stadionin lamppujen valossa. Ukkonen kiersi stadionin, mutta tunnelma säilyi tiiviinä lopun joutsenkuvioon saakka.

Berliinistä lähdemme innokkaasti hakemaan uusia elämyksiä. Esityspäivä on tiistai 6.6.2017. Sitä ennen harjoitukset jatkuvat vielä kotisalilla ja 22.4. Vantaan yhteisharjoituksissa.


Jenni Hyötynen

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Diy: pitkät säärystimet

Diy: Kaarrokeneule "Syke"

Talkootyön voimannäyte: Sykähdys