Sykähdys – kulissien takana

Sykkeen jokakeväinen huipentuma, jo ikoniseksi muodostunut kevätnäytös – Sykähdys – on taas onnellisesti ja onnistuneesti takanapäin. Tänä vuonna upeita ja ikimuistoisia tanssi- ja voimisteluesityksiä kehiteltiin ajassa matkustamisen teeman ympärille. Lasten, nuorten ja aikuisten ohjelmanumeroita seuratessa aikahypeltiin esihistorian hämäristä kauas tarunhohtoiseen tulevaisuuteen. Lämmin kiitos kaikille huipputaitaville esiintyjille, innostaville ja osaaville ohjaajille ja valmentajille sekä ahkerille huoltojoukoille! Ilman teitä ei olisi Show'ta.
Areena täyttyy odotuksesta ennen show'ta.
Haluattekos muuten tietää, miten tehdään oikeaoppinen, lämmintunnelmainen ja huikea Sykähdys?

Parituntinen Sykähdys on jäävuoren huippu!

Usein seuraavan kevään Sykähdyksen ensiaavistus on ilmassa jo näytöspäivän iltana, kun rättiväsynyt, mutta onnellinen talkooporukka purkaa lavasteita ja siivoaa pukuhuoneita Muuramen kulttuurikeskuksella. Joku heittää ilmaan ideanpoikasen, joku toisen. Kesän aikana niistä jalostuu ajatuksia ja visioita, joista alkusyksyllä kuoriutuu uusi Sykähdysvauva, jota seuran hallitus vaalii ja hoivaa salassa ja piilossa, kunnes on aika heittää uusi teema ohjaajille ja valmentajille.

Uuden teeman ympärille tehdään koreografioita, suunnitellaan asuja, tanssitaan, voimistellaan ja harjoitellaan. Hallitus ja toiminnanjohtaja selaavat kuumeisesti kalentereitaan jo hyvissä ajoin syksyllä. Mille viikonlopulle seuraavan kevään Sykähdys sijoittuu? Kulttuurikeskus on varattava. Eri ryhmien ja joukkueiden kisa- ja näytöskalenterit on tarkistettava.

Joulun jälkeen perustetaan Sykähdyksen työryhmä, johon kutsutaan mukaan väkeä seuran hallituksesta sekä tarvittaessa myös ohjaajista ja muusta seuran aktiivijäsenistöstä. Työryhmä jakaa tehtäviä itselleen ja suurelle joukolle avustajia, huoltajia ja yhteistyökumppaneita. On huolehdittava logistiikasta, tekniikasta, kulisseista, myyntipisteistä, käsiohjelmista, ohjaajien ruusuista ja ainakin miljoonasta muusta asiasta. Sen supernaisen, jonka hanskassa pysyy suurin piirtein kaikki tämä ja moni muukin asia, te taidatte kaikki tuntea oikein hyvin? Kyllä, Sykkeen toiminnanjohtajasta, Johannasta, tässä puhutaan! Iso kiitos onnistuneesta Sykähdyksestä kuuluu myös lukuisille yhteistyökumppaneillemme ja sponsoreillemme. Ilman teitäkään meillä ei olisi Show'ta.

Noin viikkoa ennen Sykähdystä kaikki tuppaa olemaan vähän mullin mallin eikä kukaan enää tiedä, miten ihmeessä näytös saadaan taas vietyä kunnialla läpi. Musiikit on hukassa, varaston ovi lukossa, esiintyjillä on ramppikuume ja hallitus hyppii muuten vaan seinille. Toiminnanjohtajalla on krooninen kiire, lavasteet menevät uusiksi, arpajaispalkinnot on unohdettu kokonaan, käsiohjelmassa on painovirhe tai ainakin jonkun sukkahousuissa on aivan järkyttävä silmäpako.

Jotenkin ihmeen kaupalla, tai ehkä useiden ihmisten käsittämättömän organisointikyvyn ja ammattitaidon ansiosta, ollaan kuitenkin aina, joka kevät, siinä hetkessä, kun kulttuurikeskuksen katsomo täyttyy ääriään myöten äideistä, isistä, sisaruksista, mummeista, vaareista, kummeista ja ystävistä. Kaikki ovat löytäneet paikalle, käsiohjelma on taas upeampi kuin viime vuonna, juontajalla ei ole kurkunpääntulehdusta, nutturat on saatu ojennukseen, musiikit tulevat oikeassa järjestyksessä. Sykähdys on taas valmis Teitä varten! Sillä niin – ilman teitä, yleisöä, ei todellakaan olisi Show'ta!
Loppusykähdyksessä kaikki esiintyjät lattialla ja tunnelma katossa!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Diy: pitkät säärystimet

Diy: Kaarrokeneule "Syke"

Fitnessiä ja parkouria taivasalla