Sykkeen joukkuevoimisteluryhmien ensimmäinen yhteistreeni


Hiihtolomaviikolla joukkuevoimistelijat pääsivät jumppaamaan, sillä torstaina 26.2. pidettiin Sykkeen ensimmäinen yhteistreeni. Treenit pidettiin Rajalan liikuntasalissa, ja ne kestivät kaksi tuntia. Osallistua saivat kaikki halukkaat ja kynnelle kykenevät. Paikalla olikin 16 tyttöä neljästä eri joukkueesta (Snowlet, Droplet, Dewlet ja Flow), ja ohjaajina toimivat Sykkeen ohjaajat Anniina ja Ninnu.

Yhteistreenin tarkoituksena oli unohtaa hetkeksi omien esiintymis- ja kisaohjelmien parissa puurtaminen ja keskittyä treenaamaan yhdessä isolla porukalla lajinomaisesti, hauskanpitoa unohtamatta! Tässä kyllä onnistuttiinkin, sillä salissa oli iloisia tyttöjä ja paljon naurua. Treenissä tehtiin mm. akrobatiaa, liikkuvuutta, lattiabalettia ja välinetekniikkaa narulla.

Treeni aloitettiin Ongelmapuomi-nimisellä leikillä, jossa päästiin heti harjoittamaan yhteistyötaitoja. Anniinan ohjaaman alkulämmittelyleikin ja kinkkisten viestikisojen jälkeen aloitettiin treenin yhteinen osio, eli lattiabaletti. Lattiabaletissa keskityttiin pehmeisiin käsiin, nilkkatekniikkaan ja keskivartalon voimaan sekä liikkuvuuteen. Ninnu pääsi tässä osiossa ohjaamaan tytöille Voimisteluvalmentajien Workshop - välineitä valmennuksen tueksi -päivässä oppimiaan taitoja.

Workshop-päivä järjestettiin tammikuussa Tampereella. Siellä voimisteluvalmentajat pääsivät päivän aikana seuraaman, kun rytmisen voimistelun huippuvalmentaja veti kolme eri treenikokonaisuutta joukkuevoimistelijoille.

Lattiabaletin jälkeen tytöt jaettiin kahteen ryhmään ja sali laitettiin hetkeksi kahtia väliverholla. Verhon toisella puolella Anniina ohjasi tytöille liikkuvuutta ja Ninnu narutekniikkaa toisella puolella.


Treenin kolmas osio oli taas yhteinen ja varmasti myös se päivän hauskin kokonaisuus! Vuorossa oli akrobatiaa. Anniinan ja Ninnun johdolla tytöt tekivät kärrynpyöriä ja kottikärryjä, käsilläkävelyä ja vaikka mitä. Osio piti sisällään paljon parityöskentelyä.

Lopuksi koetettiin vielä pienempien ja isompien porukassa yhteistyöllä saada käsien varassa seisova jono pysymään koossa. Alla mm. tästä muutama kuva!

Yhteistreeni oli oikein onnistunut ja hauska, joten eiköhän näitä jatkossakin toteuteta! Ohjaajat tosin totesivat treenin jälkeen, että kaksi tuntia oli liian lyhyt aika ;)


Ninnu ja Anniina

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Diy: pitkät säärystimet

Diy: Kaarrokeneule "Syke"

Voimistelu liikutti ja liike tuntui!