Ajankohtaisia kuulumisia Sykkeeltä

Sykkeellä on taas ollut melkoisen huima vuosi. Korona on vaikuttanut vielä tänäkin vuonna voimakkaasti Sykkeen toimintaan monin eri tavoin. Aikuisten jumppia ei keväällä päästy käynnistämään lainkaan (onneksi tämän osalta syksy näyttää valoisammalta!), kesällä kuumuuden vuoksi jouduttiin ajoittain ulkojumppia perumaan, henkilöstö on ollut lomautettuna, toiminnanjohtaja vaihtui kesän kynnyksellä ja taas uudelleen nyt loppukesästä. Nyt olemme toivon mukaan uuden kynnyksellä, toiminnot tasaantuvat ja syksyn toimintaa päästään starttaamaan! Lasten ryhmiä on käynnistymässä reilut 30, ja aikuisten lukujärjestykseen saadaan parikymmentä ryhmää. Ryhmiin ilmoittautuminen on lähtenyt hienosti käyntiin, mutta vielä on vapaatakin joissain ryhmissä – näistä saat halutessasi lisää tietoa nettisivuilta.

Sykkeen hallitus ja työntekijät kokoontuivat yhteiseen suunnittelupäivään eräänä sateisena lauantaina, maskit tiiviisti nassuilla ja turvavälejä noudattaen. Asioita oli paljon pöydällä, ja niin kuin valitettavan usein käy, tuntui että asioita päästiin vain raapaisemaan, vaikka toki jotain prosesseja valmiiksi saatiinkin. Suunnittelupäivän päätteeksi nuijittiin vielä hallituksen kokous.

Kuvassa vasemmalta oikealle seuran puheenjohtaja Elina Hienola,  toiminnanjohtaja Tiina Riihinen sekä hallituksen jäsenistä Jenni Hyötynen, Jaana Jukansaari, Marika Manninen ja Minna Erkkilä.

Kuten sanottua, syyskautta päästään aloittamaan täydellä tohinalla, ja niin meidän kuin varmasti kaikkien muidenkin liikkumisesta välittävien tahojen suurin toive on, että saamme kaikki vanhat (ja uudetkin!) liikkujat mukaan liikkumaan yhdessä! Yhdessä liikkuminen on niin kokonaisvaltaisesti hyvinvointia lisäävää, että koronarajoitusten mukana tullut mahdollinen ihmisten liikkumattomuus on ajoittain herättänyt keskustelua ja huolta Sykkeelläkin.

Tavoitteena Sykkeellä on tarjota terveysturvallista ja vastuullista liikuntatoimintaa niin lapsille kuin aikuisillekin. Seuraamme edelleen aktiivisesti ajantasaisia rajoituksia ja ohjeistuksia. Me tarjoamme mahdollisuuden turvalliseen liikkumiseen, ja pidetään kaikki peukut pystyssä, että saamme tämän talven liikkua ilman koronan tuomia tiukempia rajoituksia! Tähän jokainen voi osaltaan vaikuttaa noudattamalla ja kunnioittamalla ohjeita.

Huomionarvioista on, että Sykkeen työntekijät ovat ainakin vielä tämän vuoden rajoitetusti tavoitettavissa, sillä kumpikin työskentelee osa-aikaisesti. Teemme parhaamme, jotta jäsenet saavat vastauksia kysymyksiinsä, joita uusi kausi mahdollisesti tuo tullessaan, mutta toivomme kärsivällisyyttä, mikäli vastauksia joutuu jonkin verran odottamaan. Toivomme myös, että nettisivuja ja sosiaalista mediaa hyödynnettäisiin mahdollisimman paljon, sieltä löytyy yllättävään moneen asiaan vastauksia.

Suunnittelupäivässä keskusteltiin mm. työntekijöiden, Tiinan ja Terhin, työnkuvista ja työnjaosta. Tiina vastaa jatkossa toiminnanjohtajuuden lisäksi aikuisten ja lasten harrasteliikunnan koordinoinnista (pl. voimistelu ja cheertanssi) ja Terhi KiVa-toiminnan (eli kilpa- ja valmennustoiminnan) koordinoinnista sekä voimistelun ja cheertanssin harrasteryhmien koordinoinnista. Jos käännyt jossain kysymyksessä toimiston puoleen, voi puhelimeen vastata kumpi vaan, eli kumpikin hoitaa asiakaspalvelua niin puhelimitse, toimistolla kuin sähköpostitsekin.

Suunnittelupäivän päätteeksi pidetyssä kokouksessa hallitus teki päätöksen, että ohjaamme jäseniä vahvasti vähentämään käteismaksuja tunneilla. Tämähän on toki myös jäsenen oma etu: kun ostat esim. 10 kerran kortin sisätunneille, saat yhden kerran jopa 1,5 euroa edullisemmin, kuin että maksaisit maksun käteisellä jokaisella kerralla erikseen (tämä laskettu norm.hinnasta, eli ei alennusryhmien hinnoista). Pidämme käteismaksun edelleen kuitenkin mahdollisena, kunnes toisin ilmoitetaan.

Lisäksi hallitus päätti käynnistää Voimisteluliiton vastuullisuusaskeleet -työskentelyn sillä tavoin, että jokainen hallituksen jäsen tutustuu prosessiin ja materiaaliin seuraavaan kokoukseen mennessä, jossa keskustelua jatketaan. Voimisteluliitto on voimistelukentän kanssa tehnyt strategian vuosille 2021-2024, joka nivoutuu vahvasti vastuullisuuden ympärille. Vastuullisuus on jo kauan ollut yksi Muuramen Sykkeenkin toimintaa ohjaavista arvoista, joten vastuullisuusaskeleet-työskentelyn käynnistäminen tuntuu luontevalta ja mukavalta, omaa toimintaa ja arvoja tukevalta. Tiedotamme prosessin etenemisestä lisää, kun prosessi on käynnistynyt ja seuraavat askeleet selvillä.

 

Hallitus keskusteli ja päätti myös jatkossa aktiivisemmin tiedottaa hallituksen tekemistä päätöksistä, etenkin sellaisista, jotka koskevat suoraan jäsenistöä. Tällaisista päätöksistä tulee tietoa aina hallituksen kokousten jälkeen.

Sykähdyttävää syksyä kaikille, ja tervetuloa niin uudet kuin vanhat jäsenet liikkumaan liikuntajärjestön edullisin hinnoin lähelle kotia!


Elina Hienola

Muuramen Syke ry

puheenjohtaja

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Diy: pitkät säärystimet

Diy: Kaarrokeneule "Syke"

Voimistelu liikutti ja liike tuntui!