Puheenjohtajan katsaus vuoteen 2020

 

Arvoisa Syke-väki

Vuosi 2020 on päättymässä. Voinemme yhdessä jakaa kokemuksen, että vuosi on ollut hyvin erityislaatuinen monella eri tapaa. Vuosi alkoi normaalisi ja hyvällä sykkeellä, kunnes maaliskuussa 16. päivänä iltapäivästä elimme hetken, joka jää usealle mieleen yksityiskohtineen. Sykkeen hallitus oli jo kauan sitten sopinut tuolle illalle klo 17.30 hallituksen kokouksen. Tuolloin istuimme mykistyneinä toimistolla kokouksessa ja yritimme järjestellä ja jäsennellä tietoja, joita olimme juuri kuulleet Suomen hallituksen tiedotustilaisuudesta. Miten poikkeusolot vaikuttavat meidän toimintoihimme? Miten ja milloin tiedotamme jäsenille? Tuleeko Voimisteluliitolta vielä tarkempia ohjeita? Odotetaanko vielä niitä? Tai odotetaanko jotain muuta? Mitä saadaan tehdä? Mitä tehdään kesän jumpille? Kauanko tämä kestää? Täytyykö meidän lomauttaa seuratyöntekijät? Miten sitoutuneille ohjaajille käy? Kysymyksiä oli enemmän kuin vastauksia. Jokaisella oli näiden kysymysten lisäksi kymmeniä ja taas kymmeniä omaa arkea koskevia kysymyksiä lasten koulunkäyntiin, oman työn säilyttämiseen, lasten harrastuksiin ja ikääntyviin vanhempiin liittyen.

Alkuvaiheen pelkistä kysymyksistä huolimatta meillä oli yhtäkkiä tarjolla – motivoituneiden ja ihanien ohjaajien sekä ahkerien seuratyöntekijöiden kovan työskentelyn ansiosta – suhteellisen vilkas etäjumppatarjonta. Täytyy rehellisesti sanoa, että loppukevät on kaiken kaikkiaan edelleen hieman sumun peitossa varmasti itse kullakin, mutta jollain lailla me siitä selvittiin ja saatiin muuramelaisia liikutettua turvallisesti ja edelleen hyvällä sykkeellä! Tästä kiitos niin ohjaajille, työntekijöille kuin jäsenillekin!

Kesällä päästiin hetkeksi normaaliin kesätarjontaan, ja jäsenillä tuntui olevan jo ikävä samassa tilassa tapahtuvaa ryhmäliikuntaa. Mainittakoon kuitenkin, että kevään etätunneista tuli hyvää palautetta, ja osalle jäsenistä tällainen liikunta sopi hyvin.

Alkusyksy alkoi myös melko lailla normaalisti, joskin selvästi varovaisemmin kuin aiempina vuosina niin lasten kuin aikuistenkin kohdalla. Ilmoittautumiset joillekin aikuisten ryhmäliikuntatunneille ovat ajoittain puhututtaneet, mutta näillä kaikilla toimilla olemme pystyneet tarjoamaan suhteellisen normaalia jumppatoimintaa turvallisesti hieman epävarmasta tilanteesta huolimatta.

Onneksi hyvin lähelle joulua päästiin kunnes - taas meistä riippumattomista syistä - rajoituksia kiristettiin ja jouduimme uudelleen harkitsemaan, miten edetään joulutaukoon saakka. Nyt täytyy olla iloinen siitä, että lapset pääsivät jatkamaan syyskauden loppuun saakka ilman sen kummempia rajoituksia. Tämän päivän tiedon mukaan voinemme järjestää joulun ajan perinteisiä kinkkujumppia jollain konseptilla, mutta sen tämä vuosi on opettanut, että se mikä on mahdollista tänään, ei sitä enää välttämättä ole huomenna! Päivitämme tietoja kinkkujumppien ja ylipäätään kevään aloituksen suhteen sitä mukaa, kuin alamme olla kohtalaisen varmoja asioista. Tämä ei poista sitä, että joudumme edelleen seuraamaan kaikkia rajoitustoimenpiteistä ja -suosituksista päättäviä viranomaistahoja ja tekemään joskus nopeitakin muutoksia niiden mukaisesti.

Mahtui vuoteen kuitenkin muutakin kuin koronaa, vaikka virus on kyllä varmasti vienyt suuren osan ajasta ja energiasta. Näistä voit tarkemmin lukea vuoden 2020 toimintakertomuksesta, joka ilmestyy keväällä 2021.

Näin vuoden 2020 loppupuolella voi vaan sanoa, että kiitos ihan joka ikiselle jäsenelle, ohjaajalle, lapsiliikkujalle, aikuisliikkujalle, nuorelle liikkujalle, lapsen vanhemmalle, valmentajalle, jojolle, vapaaehtoiselle, hallituksen jäsenille (vanhoille ja uusille), Ninnulle, Terhille ja Tiinalle <3 Ilman juuri sinua ei tästä vuodesta olisi ehkä selvitty näinkään ehjin nahoin. Toivotaan vuodelle 2021 jotain pysyvämpää.

Rauhallista ja turvallista joulua odottelua ja riemua uuteen vuoteen!

 hallituksen pj Elina Hienola


Tonttuvoimistelijat matolla vuoden 2019 voimistelijoiden joulunäytöksessä

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Diy: pitkät säärystimet

Diy: Kaarrokeneule "Syke"

Fitnessiä ja parkouria taivasalla