Starat matolla ja sen reunoilla


Lauantaina 9.11.2019 toteutui Sykkeen pitkäaikainen haave: omien kisojen järjestäminen. Ensimmäinen SykeStara loisti Kulttuurikeskuksessa noin 160 osallistuvan voimistelijan voimin. Sykkeen omien joukkueiden lisäksi osallistujia oli muista Keski-Suomen alueen seuroista: Jyväskylän Naisvoimistelijoista, Tanssi- ja Voimisteluseura Illusionista, Tikkakosken Voimistelu- ja Liikuntaseura TiVoLista, Jyväskylän Voimistelijat -79:stä ja Palokan Ilo voimistelu ja liikunnasta. Tapahtumassa nähtiin joukkuevoimistelun ja rytmisen voimistelun suorituksia.

Stara-tapahtumissa ei varsinaisesti ole kuitenkaan kysymys kilpailemisesta, vaan sen harjoittelemisesta. Voimisteluliitto kuvaa Stara-tapahtumaa näin:

"Jännitystä ja yhteistä tsemppausta ennen kuin kuuluttaja toivottaa tervetulleeksi lavalle. Raikuvat aplodit ja ihka oikea mitali hienosta esityksestä. Voimistelevalle lapselle esiintyminen on kokonaisvaltainen elämys, kipinä, josta parhaimmillaan syttyy elämän mittainen rakkaus lajiin.

Stara-tapahtumat ovat voimistelutapahtumia noin 7–12-vuotiaille voimistelijanaluille. Staraan saa osallistua sinä vuonna kun täyttää kuusi vuotta. Tapahtuma on harrastevoimistelijoiden tilaisuus esiintyä ja näyttää kauden aikana opittuja taitoja yleisölle. Kilpavoimisteluun tähtäävät voimistelijat ja ryhmät taas voivat Stara-tapahtumissa harjoitella kilpailutilanteessa esiintymistä ennen varsinaisiin lajin kilpailusarjoihin siirtymistä. "
Mitalit ovat tietenkin osallistujille tärkeitä.

Turvatyynyllä sai oman mitalinsa ja Fanni ja Olivia ihastelivat vielä, miten hienosti ohjelma meni.

Sykkeen Rubiinit-joukkue esiintyi tapahtuman avauksessa

Paitsi esiintyvien Starojen, SykeStara oli myös talkootyön juhlaa. Yli viidenkymmenen talkoolaisen voimin tapahtuma rakennettiin ja purettiin, osallistujat opastettiin parkki- ja esiintymispaikoille, yleisölle syötettiin makkarat  ja mokkapalat, ja kaiken lisäksi kaikki sujui turvallisesti hyvässä järjestyksessä. Paikan päällä annettiinkin paljon positiivista palautetta järjestelyistä sekä Kulttuurikeskuksen tiloista.
Myös toiminnanjohtaja Ninnu ja seuratyöntekijä Tiina työskentelivät melkoisesti tapahtuman onnistumiseksi. Esimerkiksi huoltajille, valmentajille ja talkoolaisille piti valmistaa passeja.
Tapahtuman rakentamisessa tarvitaan tällaisiakin työkaluja.
Lipunmyyntivalmiudessa

Herkkuja sisällä...
...ja ulkona.

Rakentamista riittää muuallakin kuin salissa.
Myös upeat opaskyltit ovat talkootyötä.

Ihanaiset juontajat Jaana ja Elli
Järjestyksenvalvontaa ja lämmittelyä


Ja lopulta kaikki on purettu alle tunnissa!

Staroja oli siis Kulttuurikeskus pullollaan. Kiitokset kaikille niille, jotka loistivat matolla, sekä kaikille niille, jotka mahdollistivat tähtien tuikkeen. 

Me tehtiin se,

Hyvällä Sykkeellä!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Diy: pitkät säärystimet

Diy: Kaarrokeneule "Syke"

Iloisen Amsterdamin riemukas World Gymnaestrada