Viikko voimistelua ja maisemia World Gymnaestradassa

World Gymnaestradaa vietettiin 16:tta kertaa Itävallan Dornbirnissä ja Vorarlbergin alueella 7.-13.7.2019. Kyseessä on voimistelun maailmanlaajuinen suurjuhla, jossa ei ole tarkoitus jakaa mitaleja, vaan kokoontua yhteen nauttimaan voimisteluesityksistä - niin katsomosta kuin estradiltakin käsin. Tapahtuma järjestetään olympialaisten tavoin neljän vuoden välein. Edellisen kerran, vuonna 2015, kokoonnuttiin Helsinkiin, jolloin kyseessä oli kansainväliseltä osallistujamäärältään suurin Suomessa koskaan järjestetty tapahtuma. Myös Syke oli jo tuolloin mukana - tarinaa tuosta reissusta löytyy täältä.Itävallan tapahtumaan Muuramen Sykkeestä lähti 11 osallistujaa. Elämän voima -kenttäohjelmaan osallistui viisi voimistelijaa, samoin Energian ympäröimä -ohjelmaan ja lisäksi mukana oli yksi huoltaja. 

Elämän voima esitettiin tapahtumassa kolme kertaa - maanantaina, tiistaina ja torstaina - osana Suomen Power of Being Me -kokonaisuutta. Näyttämönä toimi Bregenzin Casino Stadium.
Muuramen Elämän voima -naiset
Power of Being Me -kokonaisuuden finaalissa kentälle muodostui puukuvio

Energian ympäröimä päästiin esittämään Dornbirn special -iltanäytöksessä. Idea kenttäohjelmien iltanäytöksestä on lähtöisin Helsingistä neljän vuoden takaa, jolloin nähtiin Midnight Sun Special -näytös. Tämä sai siis jatkoa Dornbirnin Birkenwiese-stadionilla keskiviikkona 10.7.

Muuramen Energian ympäröimät valmiina aamuharjoitukseen Bregenzissä

Illan esityksellä Birkenwiese-stadionilla oli mahtavat taustat. Kokeneet voimistelijat vetivät esityksen upeasti läpi huolimatta siitä, että aikataulumuutosten vuoksi ohjelmaa ei päästy kertaakaan harjoittelemaan tällä stadionilla.

Yksi World Gymnaestradan odotetuista perinteistä on avajaiset ja etenkin avajaismarssi, jossa osallistujat marssivat oman maansa edustusasuissa stadionille. Dornbirnissa avajaisia jouduttiin siirtämään, koska lauantaina Vorarlbergin yli pyyhkäisi raju ukkosrintama. Avajaisten ohjelma siirrettiin keskiviikolle, jolloin vietettiin sitten "välijuhlia".

"Ensimmäisiä avajaisia", eli lauantain juhlia odottelemassa messukeskuksen takana. Osallistujia kehotettiin odottamaan tietoa avajaisten mahdollisesta siirtymisestä joko messukeskuksella tai majoituskoululla.

Liput korkealla!
Ja sitten keskiviikkona vihdoin marssiriveihin järjestäytymässä

Sit mentiin!
Bongaa Muuramen jengi :)


Marssin jälkeen kaikki osallistujat ryhmittäytyneinä katsomoon ja muu ohjelma voi alkaa.

Gymnaestradaan kuuluu tietenkin myös muiden esitysten seuraamista messukeskuksen halleissa, kentillä sekä erilaisilla kaupunkilavoilla.

Sveitsin kenttäohjelmaa

Israel

Saksa

Thaimaa

Sri Lanka
 
Bregenzer Festspiele -festivaali alkoi pian Gymnaestaradan jälkeen, ja niinpä Gymnaestrada-osallistujilla oli mahdollisuus seurata myös Rigoletto-oopperan kenraaliharjoitusta mahtavalla, Boden-järven päälle rakennetulla näyttämöllä.
Tietenkin Gymnaestradassa myös nukutaan, syödään ja ihaillaan nähtävyyksiä. Sykkeen osallistujista yhdeksän oli koulumajoituksessa Höchstin kylässä, johon muutkin suomalaiset koulumajoittujat oli sijoitettu. Höchst oli valmistautunut ottamaan suomalaiset vastaan: Suomen lippuja liehui siellä täällä ja kylään saapuessa tien yllä oli suuri "Tervetuloa"-kyltti - nimenomaan suomeksi.

Höchstin kylä sijaitsee aivan Sveitsin rajalla. Ylitimmekin rajan päivittäin, kun kuljimme lähimmälle juna-asemalle Sveitsin puolelle. Tässä ollaan palaamassa Sveitsin puolelta takaisin kotikylään.
Hotelliin pääsee milloin vaan, koulumajoitukseen vain tällaisten tapahtumien yhteydessä! :)
Höchstin kirkkoaukio sijaitsi aivan majoituskoulun vieressä. Sinne oli katettu suuri juhla-alue pöytineen ja kaupunkilavoineen.

Tervetuliaisjuhlatunnelmaa Höchstin aukiolla sunnuntai-iltana

Myös aamupala syötiin katetulla kirkkoaukiolla.
Tapahtumalounaat sen sijaan nautittiin vähän isommissa ja kansainvälisemmissä puitteissa messukeskuksella.
 
Myös Dorli-maskotin pystyi bongaamaan messukeskuksella
Koko Sykkeen Gymnaestrada-porukka illallisella Bregenzissä, aivan Bodenseen rannalla.

Sitten niitä maisemia: Pfänder-vuorelle noustiin gondolilla. Toiselle puolelle avautui näköala Bodenseelle...

ja toiselle puolelle Alppi-vuoristoon.
Vierailimme myös Saksan puolella Lindaussa, jossa yksi Sykkeen osallistuja myös majoittui.

Lindaussa oli upeita pieniä katuja ja värikkäitä rakennuksia.
Lindaun satamaa

Tytöt käsilläseisonnassa?

Erinäisillä asemilla, pysäkeillä ja kulkupeleissä tuli vietettyä myös jonkin verran aikaa.


 
Sveitsin, Itävallan ja Saksan lisäksi tällä reissulla käytiin myös Liechtensteinissa. Sen pääkaupungin Vaduzin suurin nähtävyys on maisemien lisäksi vuorella sijaitseva linna. Prinssi itse asuu linnassaan, joten sisälle sinne ei kuitenkaan pääse.

Liechtenstein oli mukana Gymnaestrada-hengessä: huomaa lippu taustalla.

Vuoristomaisemaa matkalla prinssin luokse.


Paljon siis nähtiin ja koettiin viikon aikana. Seuraavan kerran World Gymnaestradaa vietetään vuonna 2023 Amsterdamissa. Ehkäpä siellä taas nähdään?
Sykkeeltä mukana, takaa eteen: Ellen, Linnea, Liina (vain jalka näkyy), Fanni, Piia, Leena, Elina, Maija, Jenni, Mirja ja Seija.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Diy: pitkät säärystimet

Voimistelu liikutti ja liike tuntui!

Iloisen Amsterdamin riemukas World Gymnaestrada