MUURAMEN SYKE 10 VUOTTA VUONNA 2019!

Muuramen Syke ry:n 10-vuotisjuhlavuosi on alkanut! Sykkeen perustamiskokous pidettiin Muuramessa 16.7.2009. Itse tulin toimintaan mukaan muutamaa vuotta myöhemmin, vuonna 2011. Tuolloin Syke oli jo ehtinyt vakavasti otettavaksi liikunnan vaikuttajaksi Muuramessa. Seuralla oli jo joitain vuosia ollut kokoaikainen seuratyöntekijä, eikä mennyt montakaan vuotta, kun oltiin rekrytoimassa jo toista työntekijää.

Muuramen Sykkeen tarina alkoi Sari Oksasen unelmasta, jota hän oman vauva-arkensa keskellä alkoi muiden nuorten naisten kanssa yhdessä toteuttaa. Sarin unelmaa tanssia, voimistelua ja liikuntaa kuntalaisille tarjoavasta lähiseurasta hänen uudella kotipaikkakunnallaan tukivat useat tahot. Mm. silloinen sivistystoimenjohtaja Sarin rekrytoituaan vinkkasi hänelle näiden lajien vielä Muuramesta uupuvan, tietäen Sarin vahvan taustan tanssista ja voimistelusta. Muuramen liikuntatarjonnassa oli selkeä aukko, jota Muuramen Syke alkoi vahvasti täyttää. Ilman Saria ja hänen hiekkalaatikon reunalla saamaansa unelmaa ei kenties Sykettä kuitenkaan olisi, ja hän onkin edelleen toiminnassa mukana monessa eri roolissa. Valmentaja Sari Oksaselle myönnettiinkin Muuramen kunnan vuoden 2014 valmentaja-ansio tekemästään pitkäjänteisestä työstä.

Syke on ensimmäisten kymmenen vuotensa aikana kasvanut niin, että jo noin 10 % muuramelaisista on Sykkeen jäseniä. Osuus kunnan asukkaista on niin suuri, että ylpeästi kerromme siitä ulospäin eri yhteyksissä. Voimisteluliiton tilastoissa olemme suuri seura. Syke on ehdottomasti vakiinnuttanut paikkansa kuntalaisten liikuttajana. Seura on myös palkittu monin eri palkinnoin, mm. Muuramen kunnan Vuoden liikuntateko -palkinto on luovutettu Sykkeelle kaksi eri kertaa: vuosina 2011 ja 2017. Lisäksi Syke on saanut Olympiakomitean, lajiliittojen sekä liikunnan aluejärjestöjen myöntämän Tähtiseura-tunnuksen, eli olemme sitoutuneet lasten ja nuorten sekä aikuisliikunnan laatutekijöihin. Muuramen Sykkeelle myönnettiin myös Voimisteluliiton 2014 Sydän-Suomen seurapäivässä Tampereella vuoden harrastevoimisteluteko uudesta lajista, maastovoimistelusta.

Muuramen vuoden liikuntateko 2011 -palkintoa juhlistamassa vas.lukien Päivi Anttila, Minna Erkkilä, Mira Moilanen, Johanna Pitkälä ja Ulla Pesola.
 
Vanha afrikkalainen sanonta kuuluu, ”jos haluat edetä nopeasti, mene yksin. Jos haluat päästä pitkälle, kulje yhdessä”. Syke on onnistunut pääsemään suhteellisen pitkälle suhteellisen nopeassa ajassa. Tätä emme olisi pystyneet saavuttamaan yksin. Alkuajoista lähtien on yhdistyksen kasvun tukena ollut erilaista yhteistyötä eri toimijoiden kanssa sekä tukijoita ja kannustajia. Muuramen kunnan kanssa aloitettiin toimiva yhteistyö jo heti aluksi. Kunnan kanssa tehdyn yhteistyön lisäksi mainittakoon Keski-Suomen Liikunta ry, ja Voimisteluliitto, josta nuori seura kerta toisensa jälkeen sai mm. kärsivällistä ja ammattitaitoista sparrausapua ja koulutusta. Voimisteluseurojen seurayhteistyön kautta Syke on saanut olla levittämässä Jyväskylän alueen voimisteluilmiötä Jyväskylän Naisvoimistelijoiden, TiVoLin, Palokan naisvoimistelijoiden sekä Tanssi- ja voimisteluseura Illusion Vaajakosken kanssa, mutta myös muuta liikunnan iloa muuramelaisille yli lajirajojen esimerkiksi Jaguars Spirit Atheletesin tai Muuramen Yrityksen kanssa.

Toiselle vuosikymmenelle siirtymistä juhlitaan tänä vuonna monissa eri yhteyksissä. Erillistä juhlanäytöstä emme järjestä, vaan jokaisessa vuoden tapahtumassa pyritään huomioimaan juhlavuosi eri tavoin. Juhlavuonna järjestetään vähintään 10 eri tempausta tai tapahtumaa, joista ensimmäinen on tanssisatu ”Lastenhuoneen kadonnut sävel”, jota esitetään Muurame-salissa helmikuun alussa kolme kertaa. Muita juhlavuoden teeman ympärille kietoutuvia tapahtumia tulevat olemaan mm. loppuvuodesta järjestettävät ensimmäiset voimistelukisat sekä joulun alla järjestettävä voimistelijoiden joulunäytös ja tanssijoiden pikkujoulushow. Vuoden päätapahtuma on kuitenkin kevätnäytös Sykähdys, jossa juhlavuosi on selkeimmin esillä. Tapahtumien lisäksi vuoden aikana tulee olemaan erilaisia tempauksia ja yllätyksiä, joten kannattaa olla kuulolla ja seurata Sykettä eri medioissa aktiivisesti!

Elina Hienola, puheenjohtaja Muuramen Syke ry

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Diy: pitkät säärystimet

Voimistelu liikutti ja liike tuntui!

Iloisen Amsterdamin riemukas World Gymnaestrada