Joukkuevoimistelun valmennuskulttuurista

Joukkuevoimistelun valmennuskulttuuri ja sen kyseenalaiset metodit ovat olleet viime viikkoina otsikoissa, kun Urheilulehti kirjoitti aiheesta (täällä). Joukkuevoimistelu on yksi tyttöjä eniten liikuttavista joukkuelajeista koko maassa, ja näin on myös Muuramen Sykkeessä. Lajia harrastaa seurassamme 55 tyttöä.

Muuramen Syke on pelisäännöissään sitoutunut siihen, että huolehdimme turvallisesta toiminnasta, ja toiminnan ensimmäisenä arvona on liikunnan ilo (voit tutustua tarkemmin Sykkeen pelisääntöihin ja toimintakäsikirjaan, josta arvot löytyvät).

Voimisteluliiton jäsenenä olemme myös mukana Väestöliiton kanssa toteutetussa Et ole yksin -kampanjassa, joka on yksi keino tehdä lajista turvallisempi lapsille ja nuorille. Kampanja tarjoaa maksutonta tukea ja apua urheilussa epäasiallista kohtelua kohdanneille (lisätietoa kampanjasta täällä).

Sykkeellä joukkuevoimistelun harrastaminen on hauskaa ja mukavaa! Meillä pääpaino ei ole kilpailuissa eikä menestyksessä, vaan siinä, että jokainen pääsee harrastamaan ja kehittymään omassa tahdissaan. Teemme vuosittain paljon työtä sen eteen, että saamme sellaiset joukkueet, joissa jokaisella halukkaalla on mahdollisuus tutustua lajiin, kilpailla siinä tai ”vain” harrastaa sitä! Sykkeen harjoituksiin voit myös vanhempana tulla seuraamaan, mitä harjoittelusalissa tapahtuu.

Sykkeellä joukkuevoimistelun valmentajat eivät ole ammattivalmentajia, vaan tekevät vapaaehtoispohjalta, pienellä palkkiolla valmennustyötään, yleensä muun työnsä ohella. Panostamme valmentajiemme koulutukseen, ja tarjoammekin jokaiselle ohjaajalle ja valmentajalle vähintään yhden koulutuksen per vuosi. Valmentajien ja ohjaajien meriittinä emme pidä niinkään kilpailumenestystä, vaan sitoutumista ja hyvää, kannustavaa asennetta.

Sykkeen seuraväki

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Diy: pitkät säärystimet

Diy: Kaarrokeneule "Syke"

Talkootyön voimannäyte: Sykähdys