Tunnustuksia ja kannustuksia

Muuramen kulttuurikeskuksella käy keskiviikkona kello 17.30 melkoinen kuhina. Joukkuevoimistelijat ovat vallanneet kaksi kolmannesta isosta salista. Tänä keväänä 12-14-vuotiaiden kilpasarjaan siirtyvä Safiirien ryhmä on jo saanut päivän oman harkkansa hoidettua, mutta kolme muuta Sykkeen kilpailevaa joukkuetta vielä treenaa. 

Voimistelumatolla on koreografiaansa hiomassa 10-12-vuotiaiden sarjaan tähtäävä Rubiinit, joita valmentajat Ninnu Rantakeisu ja Anniina Hiekkataipale ohjeistavat. 12-14-vuotiaiden Kvartsit on jo treeninsä loppupuolella venyttelemässä omatoimisesti puolapuilla. Opaalit, 8-10-vuotiaat voimistelijanalut, sen sijaan ovat vasta juuri tulleet paikalle ja alkavat lämmitellä valmentaja Emilia Raiskinmäen johdolla.
Etualalla matolla Rubiinit sekä Anniina ja Ninnu. Puolapuilla venyttelevät Kvartsit ja Opaalit taustalla lämmittelemässä.

Ennen lämmittelyleikkiin lähtemistään Opaalit ehtivät kuitenkin hetken kertoilla kuulumisiaan. He tuntuvat olevan innoissaan uudesta ohjelmastaan, jonka teemana on Inside out -elokuvasta tuttu mielen lokeroissa liikkuminen. Esiintymisasusta on kuulemma tulossa värikäs. Vielä on aikaa harjoitella ohjelmaa, sillä Opaalit tähtää Jyväskylässä 15.4. järjestettävään Stara-tapahtumaan. Ja totta kai pääsemme näkemään värikkään esityksen myös Muuramessa, Sykähdyksessä 28.4.

Opaaleiden mielestä voimistelu on hauskaa, koska venyvyys paranee ja esitykset on kivoja ja ryhmähenki on hyvä ja, no, oikeastaan kaikki on vaan kivaa. Suosikkivenytyksiä tytöillä on vaikka kuinka, ainakin spagaatti - jopa sivuspagaatti - ja nilkkojen venytykset. Lämmittelyleikeistä tulee mieleen porttihippa sekä tanssipatsas.

Opaaleista Riia, Jasmin, Neela, Aino ja Leena kertoilivat, mikä on joukkuevoimistelussa kivointa. Tällä kertaa harkoista puuttuivat joukkueeseen niin ikään kuuluvat Saana, Alisa ja Lumituulia.


Vuoden 2017 aikana Sykkeen joukkuevoimistelu nosti rymisten profiiliaan ja kilpailevia ryhmiä nousi vuonna 2016 aloittaneen ensimmäisen ryhmän rinnalle lisää. Tästä on kiittäminen erityisesti lajia seurassamme kehittänyttä seuratyöntekijä ja valmentaja Ninnu Rantakeisua sekä hänen valmentajapariaan Anniina Hiekkataipaletta. He kävivät ansaitusti myös Keski-Suomen Urheilugaalassa ottamassa vastaan Muuramen kunnan vuoden liikuntateko 2017 -kunnianosoituksen.

Keski-Suomen Urheilugaala 26.1.2018Anniina Hiekkataipale ja Ninnu Rantakeisu
Sana mahtavasta voimisteluharrastuksesta on Muuramessa selvästi myös jo levinnyt, sillä harrastajien määrä on kasvanut ja kasvaa edelleen. Nuorimmat, alle kouluikäiset, aloittelevat harrastusta voimistelukouluissa, joihin on tulijoita niin paljon, että vuoden alusta perustettiin uusi ryhmä ennestään täysien rinnalle. 

Hyvin järjestetyistä liikuntaryhmistä sekä lasten ja nuorten hyvinvoinnin kokonaisvaltaisesta tukemisesta Syke sai tunnustukseksi Olympiakomitealta 1000 euron stipendin.

Olympiakomitean Sinettiseuran kannustusstipendin kävivät Keski-Suomen Urheilugaalassa noutamassa Sykkeen hallituksen jäsen Sari Oksanen sekä puheenjohtaja Elina Hienola.


Näiden kannustavien tunnustusten myötä on hyvä jatkaa laadukasta voimistelutoimintaa edelleen vuonna 2018. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Diy: pitkät säärystimet

Voimistelu liikutti ja liike tuntui!

Iloisen Amsterdamin riemukas World Gymnaestrada