Värikäs, valtava ja valloittava Turnfest


Valkea lintu -kenttäohjelma on varmasti monelle voimistelun ystävälle tuttu ehkä jo vuoden 2013 Sun Lahti -tapahtumasta tai viimeistään Helsingin Gymnaestradasta vuodelta 2015. Vielä tänä vuonnakin tuota ohjelmaa on kuitenkin harjoiteltu ahkerasti, sillä nyt tehtiin historiaa: ensimmäistä kertaa suomalainen kenttäohjelmakoreografia sai kutsun ulkomaalaiseen voimistelutapahtumaan. Riikka Virkajärvi-Johnsonin  koreografioima ohjelma nähtiinkin tiistaina 6.6.2017 Berliinin olympiastadionilla.

Perillä Berliinin messukeskuksessa, passitkin saatu jo kaulaan.
Berliinissä 3.–10.6.2017 järjestetty Turnfest-festivaali on pääasiassa Saksan kansallinen voimistelutapahtuma. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kyse olisi hieman pienemmistä pippaloista – päinvastoin. Osallistujia tapahtumassa oli noin 80 000, joista 5 000 oli ulkomaalaisia esiintyjiä 11 eri maasta, Suomen Valkean linnun delegaatio suurimpana noin 550 osallistujan voimin. Suomalaiset pääsivät esiintymään tapahtuman Stadion Gaalaan, jossa oli esiintyjiä yhteensä noin 6 000. Olympiastadionin katsomo oli lähes täysi, ja joukossa oli myös arvovieraita, kuten liittokansleri Angela Merkel.


Jos Turnfestissa tehtiin historiaa Suomen mittakaavassa, niin samoin kävi myös Muuramen Sykkeen näkökulmasta. Seuran ensimmäinen ulkomaanedustus on nyt onnellisesti takana. Mukana Valkeassa linnussa oli viisi Muuramen Sykkeen voimistelijaa: Mirja Myllykoski, Elina Hienola, Kirsti Piirainen, Piia Hytönen sekä Jenni Hyötynen. 

Ensimmäiset harjoitukset Berliinissa sunnuntai-iltana 4.6. Vielä ei päästy kuitenkaan stadionille, vaan viereiselle nurmikentälle. Maanantaiaamuna saatiin sitten jo tuntumaa olympiastadionin nurmeenkin.

Sykkeen linnut vasemmalta alkaen: Piia, Elina, Kirsti, Mirja ja Jenni.
 

Puhuhuoneteltan tiiviissä tunnelmassa. Kuivana! Ennen esitystä yli kulki melko vaikuttava saderintama.

Sade on ohi ja esiintymisasut yllä. Kohta mennään!

Valkean linnun loppukuvio
Kuva: Voimistelu / Facebook

Finaalissa heiluteltiin eri värisiä lyhtyjä. Meidän värimme näkyy kuvasta.


Finaali oli kaikin puolin värikäs, kuten tapahtuman sloganiin "Wie bunt ist das denn!" sopii (bunt = värikäs).  Jos oikein tarkasti katsoo, voi huomata muuramelaiset kauimmaisessa vasemmanpuoleisessa ympyrässä. :)
Kuva: Internationales Deutsches Turnfest Berlin 2017 / Facebook 

Sykeläisten residenssi
Toki reissussa ehdittiin muutakin kuin voimistella. Urheimmat Sykkeen edustajat uskaltautuivat koulumajoitukseen. Majoituskoulu, Anne Frank Grundschule, tosin sijaitsi todella rauhallisella paikalla, mutta silti aivan keskustan tuntumassa. Naapurustosta kertoo jotakin se, että viereisessä korttelissa sijaitsi Bellevuen linna, Saksan liittopresidentin edustusasunto (lisätietoja Wikipediasta).


 
Koulumajoitukseen kuului toki myös aamiainen.

Ja sitten tietenkin nähtävyyksiä ja historiaa, joka Berliinin kohdalla on suurelta osin valitettavan surullista.

Euroopan murhattujen juutalaisten muistomerkki

Checkpoint Charlie
Muurin muistomerkillä

Tietenkin: Brandenburgin portti

Prinsessaleikkiä Charlottenburgin linnassa

Vaikka Berliiniä ei ehkä oikein mitenkään voi luonnehtia erityisen kauniiksi kaupungiksi, jäi tältä reissulta kuitenkin mieleen todella vaikuttavia kokemuksia muistomerkeiltä ja nähtävyyksistä sekä etenkin Stadion Gaalasta.

Niinpä voi hyvinkin yhtyä Marlene Dietrichin laulamiin säkeisiin: "Ich hab noch einen Koffer in Berlin".


Jenni Hyötynen

Lähde: http://www.voimistelu.fi/fi/Uutiset-ja-materiaalit/Uutishuone/Artikkeli/ArticleId/1592?Return=643

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Diy: pitkät säärystimet

Diy: Kaarrokeneule "Syke"

Fitnessiä ja parkouria taivasalla