Menestyvä Syke Voimisteluliiton seminaaripäivässä

Mahtavan marraskuun tärkeitä vaikuttamisen hetkiä ovat yhdistysten syyskokoukset. Voimisteluliiton syyskokous järjestettiin Helsingissä, hotelli Presidentissä lauantaina 19.11. Ennen kokousta samassa paikassa oli muutakin ajankohtaista ja tärkeää seura-asiaa.

Päivä aloitettiin tällä:


Syke on ollut mukana Menestyväksi seuraksi -prosessissa alkuvuodesta lähtien jäsentämällä hallituksensa toimintatapoja. Niitä esiteltiin tilaisuudessa sekä suullisesti muutaman dian avulla että alla näkyvällä posterilla.

Myös muut prosessiin osallistuneet seurat esittelivät menestykseen vieneitä toimiaan, ja vuoden kestävän prosessin ansiokkaasti loppuun vieneet seurat palkittiin diplomein. Meiltä sen kävi pokkaamassa puheenjohtajamme Elina Hienola.
Menestyvien seurojen edustajat diplomeineen. Meidän Elinamme takana keskimmäisenä.

Sykkeen koko edustus syyskokousviikonlopussa: vasemmalla hallituksen jäsen Jenni Hyötynen, keskellä puheenjohtaja Elina Hienola ja oikealla toiminnanjohtaja Johanna Pitkälä.
Seuraavana lauantain ohjelmassa oli seuraseminaari, jonka puhujavieraana oli kansanedustaja Saara-Sofia Sirén kertomassa keinoista vaikuttaa voimistelun olosuhteisiin. Lisäksi Voimisteluliiton edustajat esittelivät laatuseuratoiminnan uudistuksia. Sykehän on kahdellakin tunnuksella palkittu laatuseura: meillä on Priima-laatusertifikaatti aikuisliikunnasta sekä Sinettiseura-tunnus lasten liikuntatoiminnasta.

Päivän esityksistä tarttui mukaan useitakin ideoita, joiden toteuttamista jatkossa varmasti vähintäänkin mietitään. Tällaisia ovat ainakin:

  • yhteinen vanhempainilta esim. kaikille voimistelujoukkueille
  • seuran esittelyvideo
  • talkoolaisten kiittäminen
  • ninjakoulu
  • yläkoululaisille suunnattu liikuntakysely
  • aikuisliikunnan kehittäminen yhteistyössä toisen liikuntaseuran kanssa
  • ohjaajien vertaiskoulutus seurayhteistyönä


Huolen aiheitakin esityksistä nousi. Voimistelukouluun kaavaillut uudistukset eivät äkkiseltään lisenssimaksuineen kuulostaneet pelkästään positiivisilta. Tästä asiasta aiommekin olla vielä liittoon yhteydessä. Onneksi uudistuksia ei ole vielä lyöty lukkoon. 


Päivän lopuksi vaikutimme sitten vielä Voimisteluliiton syyskokouksessa, jossa äänestettiin kerran asiakysymyksestä ja toisen kerran henkilövalinnoista. Yli 400 jäsenen seurana Sykkeellä on Voimisteluliiton kokouksissa käytössään maksimiäänimäärä eli kolme.
Johanna toimi yhtenä kokouksen ääntenlaskijana
Melkoisen pitkän, lounastauottoman päivän päätteeksi palkitsimme itsemme Helsingin rautatieasemalla hampurilaisaterioilla, koska muuhun ei ollut aikaa ennen paluujunan lähtöä. ;)

Mukana olleena
Jenni Hyötynen

P.S. Tästä on hyvä jatkaa Sykkeen omaan syyskokoukseen ke 23.11. klo 18 seuran toimistolla.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Diy: pitkät säärystimet

Voimistelu liikutti ja liike tuntui!

Iloisen Amsterdamin riemukas World Gymnaestrada