Priiman kautta kohti kesää

Syke on seitsemässä vuodessa löytänyt paikkansa kaikenikäisten muuramelaisten liikuttajana. Pääpaino toiminnassa on lasten liikunnassa (70 % jäsenistä lapsia), mutta yhtä lailla aikuisten liikunta on Sykkeelle tärkeää. Tärkeydestä kertoo moni asia – yksi olennainen on Priima-seurana toimiminen.

Priima, aikuisliikunnan laatusertifikaatti myönnettiin Sykkeelle ensimmäisen kerran kolme vuotta sitten. Priima-laatuseurat käyvät joka kolmas vuosi läpi toiminnan uudelleenarvioinnin, jossa kiinnitetään huomiota toiminnan aktiiviseen kehittämiseen ja edistämiseen. Muuramen Syke uusi Priima-sertifikaatin tänä keväänä pidetyssä ensimmäisessä uudelleenarvioinnissa. Arvioinnissa kerrottiin, että seuran aikuistoiminta on laadukasta, monipuolista ja kehittyvää. Lisäksi todettiin, että terveydelliset ajatukset toteutuvat hyvin Sykkeen toiminnassa – toisaalta ehdotettiin, että tätä puolta tuotaisiin jäsenille entistä paremmin esille mm. markkinoinnissa. Positiivista palautetta seura sai myös siitä miten loistavasti alennusryhmät (= ei-työssäkäyvät) on huomioitu hinnoittelussa. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin!

Kesäjumppaa Leikarin kentällä tiistaisin

Kevään jälkeen suuntaamme jo täyttä vauhtia kohti kesää ja Sykkeen kesäkauden ohjelmaa. Kesän aikana Sykkeen aikuisliikunta painottuu ulkotunteihin. Tarjonnassa on monipuolisesti tunteja niin naisille kuin miehille, aktiiviliikkujasta kuntoliikkujaan. Mukana on aiemmilta kesiltä monta tuttua tuntia kuten KesäCore, Crosstraining, Hiit ja Kahvakuula. Kehonhuoltoon sopii viime kesänä aloitettu Puistopilates, joka huonon sään sattuessa saadaan siirrettyä sisälle. Lisäksi tarjontaan saatiin takaisin muutaman vuoden tauon jälkeen kovastikin kaivattu Kesäjumppa – hyvän sykkeen tehokas ulkotunti. Odotettuna uutuutena on myös toivottu aikuisbaletti, joka toteutetaan alkukesällä erillisenä kurssina. Tiesithän, että Sykkeellä on aikuisten tarjontaa myös Korpilahdella? Korpilahdella pääset nauttimaan sekä Kahvakuulasta että Kesäjumpasta – Korpilahdella lisäetuna on koulun katos, jonne mahtuu sadesäällä hyvin jumppaamaan.

 Puistopilatesta kunnantalon takana keskiviikkoisin

Lisää tietoa tunneista ja hinnoista löydät Sykkeen nettisivuilta, etusivulle päivittyy aina seuraavan viikon tunnit ja ohjaajat. Sateisella säällä kannattaa myös käydä tarkistamassa netistä saadaanko tuntia pidettyä – kaatosateella tunteja ei kahvakuulaa lukuun ottamatta pidetä, kahvakuulakin pistetään ukkosmyrskyllä tauolle, mutta muuten eivät rautakuulat vettä säikähdä.

Kesätunneilla liikutaan hyvällä sykkeellä! :-)

Minna Erkkilä ja Johanna Pitkälä
 
Crosstrainingia urheilukentän tuntumassa sunnuntaisin

PS. Ja lopuksi vielä tarkempaa tietoa Priima-laatusertifikaatista.

Priima-seurat

Priima-seurat ovat Voimisteluliiton jäsenseuroja, jotka panostavat aikuisten terveys- ja kuntoliikunnan laadukkaaseen tarjontaan. Priima-seurassa avainasemassa ovat terveyden edistäminen, liikunnan ilo ja liikkujan tarpeet. Seuralle liikkujan tyytyväisyys on ykkösasia. Priima-seurojen ohjaajat ovat koulutettuja, tuntien turvallisuuteen panostetaan ja liikkujia autetaan löytämään itselleen sopivat tunnit tarjonnasta hyvien tuntikuvausten avulla. Priima-seurat ovat sitoutuneita pitkäjänteiseen, jatkuvaan toiminnan kehittämiseen ja kuuluvat Suomen suurimpaan terveysliikuntaketjuun - Voimisteluliittoon.

Aikuisliikunnan laatuseuraan kaikki ovat tervetulleita!


Priima-seuran kriteerit 


1. Seuralla on säännöllistä aikuisten kunto- ja terveysliikuntatoimintaa. Tarjonta on 
liikkujaa löytämään itselleen sopivat tunnit. Tarjonta on monipuolista ja luotettavaa. Jumppatunneista on hyvät tuntikuvaukset, jotka auttavat 

2. Seura tarjoaa aikuisliikkujille mahdollisuuden osallistua myös tapahtumatoimintaan,
kuten näytöksiin tai jumppatapahtumiin.

3. Seuran ohjaajilla on aikuisten harrasteliikunnan ohjaamiseen koulutus. He ovat käyneet
joko Voimisteluliiton aikuisten ohjaajakoulutuksen 1-tason tai heillä on muu ryhmäliikunnan
ohjauksen koulutus täydennettynä voimistelun lajiosaamisella.

4. Seura järjestää liikuntaa turvallisessa toimintaympäristössä ja ohjaajilla on
perusensiapuvalmiudet.

5. Aikuisliikunnan laatuseura on sitoutunut jatkuvaan toiminnan kehittämiseen,
ja se kerää säännöllisesti asiakaspalautetta sekä arvioi toimintaansa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Diy: pitkät säärystimet

Voimistelu liikutti ja liike tuntui!

Iloisen Amsterdamin riemukas World Gymnaestrada