Ajankohtaisia poimintoja päättyneestä ja tulevasta vuodesta

Vuonna 2016 Muuramen Syke ry täyttää seitsemän vuotta. Seitsemässä vuodessa Syke on kasvanut jäsenmäärältään yhdeksi suurimmista Voimisteluliiton jäsenseuroista Suomessa. Etenkin, jos jäsenmäärän suhteuttaa yhdistyksen kotikunnan väkilukuun.

Yhdistyksen sääntöjen mukaisesti syyskokouksessa marraskuussa hyväksyttiin toimintasuunnitelma sekä talousarvio vuodelle 2016 ja valittiin uusi hallitus. Hallituksen jäsenistöön tuli pieniä muutoksia, uusina jäseninä aloittivat Päivi Anttila ja Sanna Kilpinen. Vanhoina jäseninä jatkavat Sari Oksanen, Minna Erkkilä, Mirja Myllykoski, Jenni Hyötynen, Niina Rantakeisu, Johanna Jalonen, Jenni Hovila sekä Elina Hienola. Yhdistyksen puheenjohtajana jatkaa allekirjoittanut, Elina Hienola, varapuheenjohtajana Johanna Jalonen. Varsinaisten jäsenten lisäksi hallitukseen valittiin ensimmäisen kerran myös varajäsen, Emmi Lahti. Hallituksen jäsenistä Niina Rantakeisu valittiin vuonna 2015 Voimisteluliiton Sydän-Suomen seuratoiminnan asiantuntijaryhmän jäseneksi. Jäsenyys tässä luottamustehtävässä kestää vuoteen 2017 saakka.

Seuran jäsenmäärä on tällä hetkellä hieman vajaa 1100 jäsentä. Sykkeen hallituksessa on aika ajoin käyty keskustelua siitä, mitkä ovat olleet niitä tekijöitä, jotka ovat edesauttaneet seuraamme kasvamaan näinkin lyhyessä ajassa. Olimmekin toiminnanjohtajan kanssa pyydettynä pitämässä puheenvuoron nykyaikaisesta markkinoinnista Voimisteluliiton seuraseminaarissa marraskuussa 2015. Seminaarin aiheena oli ”Harrastajamäärät nousuun nykyaikaisella markkinoinnilla”. Pääpuheenvuoron seminaarissa piti Helsingin Jalkapalloklubin markkinointijohtaja Sari Mikkonen-Mannila. Vaikka seminaarin aihe oli nimenomaan nykyaikainen markkinointi ja sen hyödyntäminen, painotimme puheenvuorossamme myös vanhojen hyviksi havaittujen markkinointikeinojen käyttöä, joihin seurassamme vahvasti luotetaan: puskaradio, hyvä asiakaspalvelu, helppo lähestyttävyys ja hyvät kokemukset. Näiden lisäksi Muuramen Syke käyttää markkinoinnissaan suhteellisen paljon maksuttomia tai hyvin edullisia kanavia kuten somea, talkoovoimin toteutettua postilaatikkomainontaa ja ennen kaikkea tapahtumiin panostamista.

Vuosi 2015 tulee jäämään historiaan monella eri tasolla. Oli talouskriisi, pakolaiskriisi ja Muuramen kunta päätti perustaa oman sote-yhtiön. Näiden valtakunnan ja paikallisten uutisten sekä uudistusten lisäksi myös Muuramen Syke teki tärkeitä ja isoja päätöksiä vuoden 2015 loppupuolella. Syke päätti jopa kahdesta merkittävästä toimintaa uudistavasta investoinnista. Ensinnäkin päätettiin vuokrata toimitilat Muuramen keskustasta. Toisekseen seura teki päätöksen hankkia voimistelumaton vuonna 2016.

Kummatkin päätökset ovat Sykkeelle askelia entistä ammatillisemman seuratoiminnan suuntaan. Ne kertovat myös seuran halusta pyrkiä eteenpäin ja tarjota jäsenille entistä laadukkaampaa ja ammatillisempaa toimintaa. Toimistotila vuokrattiin jo loppuvuodesta 2015, ja sen aukioloaikoihin voit tutustua seuran nettisivuilla.

Voimistelumaton hankinta on suuri investointi Muuramen Sykkeelle. Maton hankintaan olemme hakeneet rahoitusta Jyväsriihestä, mutta tarkoitus on myös kerätä varoja varainkeruulla maton kustannuksiin. Matto tulee olemaan seuran historian suurin yksittäinen investointi tähän saakka. Kuljetuksineen ja säilytysratkaisuineen tulee maton hinnaksi noin 14 000 euroa. Matto tulee olemaan tärkeä elementti tavoitteellisesti harjoittelevien voimistelujoukkueiden harjoittelussa. Myös omien kilpailutapahtumien järjestäminen tulee mahdolliseksi voimistelumaton hankinnan myötä. Haluamme suorittaa varainkeruun niin, että kaikki varainkeruuseen osallistuvat tahot pystyisivät seuraamaan tavoitteen toteutumista. Erilaisia keinoja tähän olemme miettineet työryhmässä ja hallituksessa, ideointi jatkuu alkaneena vuonna.

Näiden kahden investoinnin lisäksi seuraa vievät ammatillisempaan suuntaan myös muutamat toimintasuunnitelmaankin kirjatut toiminnalliset tavoitteet. Vuoden 2016 aikana tavoitteena on mm. eri keinoin pyrkiä selkiyttämään hallituksen ja seuratyöntekijöiden rooleja, vastuita ja tehtäviä. Syke on hakenut Voimisteluliiton Menestyvä seura -hankkeeseen, johon päästessämme tulisimme keskittymään näiden rajapintojen hiomiseen. Lisäksi yksi Muuramen Sykkeen toimintaa kuvaava tapa toimia on, ja tulee jatkossakin olemaan, yhteistyö. Yhteistyöllä eri seurojen kanssa olemme saaneet monenlaista uutta toimintaa aikaan. Muun muassa Säynätsalon Riennon, Jaguars Spirit Athletes ry JSA:n ja Korpilahden Pyrinnön kanssa toimintaan on saatu niin uusia alueita kuin uusia lajejakin. Yhteistyö myös Muuramen kunnan kanssa on toiminut eri asioissa moitteettomasti, ja tulee varmasti jatkumaankin, puhumattakaan alueella toimivien yritysten kanssa tehtävästä yhteistyöstä esimerkiksi vuoden kohokohdan, kevätnäytös Sykähdyksen järjestelyissä.

Syke on viime vuosina saanut Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää seuratoiminnan kehittämiseen tarkoitettua seuratukea lasten toiminnan kehittämiseen, ja mm. toinen työntekijä on palkattu alun pitäen juuri seuratuen avulla. Vuodelle 2016 seuratukea haettiin omalle Kasva seurassa -hankkeelle. Hankkeen tavoitteena on saada nuoret pysymään seuratoiminnassa lapsesta aikuisuuteen saakka, sananmukaisesti kasvamaan seurassa. Käytännössä tällä tarkoitetaan esimerkiksi apuohjaajatoiminnan kehittämistä mm. koulutuksen avulla. Myös sisäiseen koulutukseen tullaan panostamaan alkaneena vuonna.

Kaiken tämän lisäksi Muuramen Sykkeelle myönnettävä Sinetti-laatusertifikaatti varmistui vuoden 2015 lopussa! Sinetti on lasten liikunnan laatusertifikaatti, ja Muuramen Syke ry on ensimmäinen muuramelainen seura, jolle ko. sertifikaatti myönnetään. Sertifikaatista voit lukea lisää täältä: 
Sertifikaatti luovutetaan Sykkeelle Tanssisatu Eläinten karnevaalin näytöksen yhteydessä 30.1.2016.

Koska Muuramen Syke on saavuttanut tilanteen, jossa noin 10% kunnan asukkaista on seuran jäseniä, ei jäsenistön määrällinen lisääminen enää ole ensisijainen tavoitteemme. Sen sijaan tavoitteena on seuran hallittu kasvaminen, mutta myös nykyisen toiminnan laadun parantaminen. Uskomme vahvasti, että vuodelle 2016 valitsemamme kehittämiskohteet vievät meitä seurana eteenpäin kohti visiotamme, joka on olla laadukas, hauska ja kokeileva seura harrastaa!

ps. olethan jo huomannut ensimmäisen kerran järjestettävän tanssisatu Eläinten karnevaalin, jota esitetään Muurame-salissa tammikuun kahtena viimeisenä viikonloppuna? Tanssisatu tuo lavalle lähes 100 tanssijaa ja voimistelijaa! Lisätietoa täältä: http://www.muuramensyke.fi/tanssisatu.

Elina Hienola
Puheenjohtaja

Muuramen Syke ry

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Diy: pitkät säärystimet

Diy: Kaarrokeneule "Syke"

Fitnessiä ja parkouria taivasalla