Iloa, hikeä ja naisenergiaa!

Muuramen Syke järjesti DANZAHDUS-tanssileirin ensimmäistä kertaa 6.11. - 7.11.2015. Paikkana oli Rajalan koulu ja Kulttuurikeskuksen peilisali, ja tarjolla showtanssia eri muodoissaan tai tyylilajeissaan yhteensä kahdeksan tuntia. Voisin tiivistää kurssin annin seuraavasti: suosio oli suuri ja ihmisillä hyvä mieli!


Perjantai-iltana lösähdän yleensä sohvalle rentoutumaan telkun ääreen. Tuona perjantaina suunnistin kuitenkin Rajalan koululle tanssikenkieni, vesipulloni ja eväitteni kanssa. Ovella meitä oli vastassa hyväntuulisen raikkaasti hymyilevä tanssinopettajamme Sari, ja siitä se iloinen fiilis lähti, mitä riitti vielä moneksi päiväksi leirin jälkeenkin. Leirille tulleista naisista välittyvä positiivinen energia sai minut välittömästi unohtamaan työt ja huolet. Tämän jälkeen keskityin vain oleelliseen eli tanssiin, jonka parissa aika vierähti kuin siivillä.

Oksasen Sari, tanssinopettajamme, kertoi, että Marco Bjurström on innostanut hänet showtanssin maailmaan. Sari kannusti meitä antautumaan ja eläytymään musiikin vietäväksi. Tällä kurssilla emme siis saisi olla ankaria itsellemme, vaan Sari ohjasi meitä nauttimaan hyvästä musiikista, toisistamme ja ennen kaikkea tanssista. Ja näin todellakin kävi, saimme kaiken tuon ja vielä enemmän.

Mitä Showtanssi on? Wikipedian mukaan se on monipuolinen esittävän tanssin laji, jossa voivat yhdistyä mitkä tahansa tanssin lajit ja tyylit. Showtanssissa on aina kyse myös show’n esittämisestä ja siihen eläytymisestä. Showtanssi muodostaa tarinaa kertovan kokonaisuuden, johon kuuluvat koregrafia, tanssi, erilaiset tunnetilat, ryhmän sisäinen voima, teatraaliset elementit, puvut sekä musiikki. 

Tanssia voivat harrastaa kaikenikäiset. Tämä Danzahdus-tanssileiri oli suunnattu aikuisille naisille. Mukaan oli ilmoittautunut parikymmentä noin 30–60-vuotiasta naista Muuramesta ja vähän kauempaakin. Kaikki tanssivat oman kuntonsa ja taitonsa mukaan, jopa rajojaan ylittäen. Hyvä musa ja ohjaajan kannustaminen auttoivat minua yrittämään, heittäytymään ja nauttimaan!Olimme beduiinirosvoja, disco queenejä, siltsu bitchejä, john travoltoja ja lattari ladyja. Hiiviskelimme Saharan aavikolla, tanssimme 80-luvun discossa ja käväisimme Broadwaylla. Opimme kehon hallintaa, kolmannen silmän käyttöä tanssijan ryhdin muokkauksessa ja uusia askelkuvioita. Teimme isolaatioita, tasapaino- ja liikkuvuusharjoituksia, tekniikkaa lisääviä poikkisalinharjoituksia, lihasvoimaharjoituksia, pitkiä ja lyhyitä lihasvenyttelyjä, rentoutusharjoituksia ja tietenkin harjoittelimme yhteensä neljän eri showtanssin koreografiat. Huh huh! Musiikkivalinnat olivat monipuolisia kuten Jari Sillanpään Tanssii kuin John Travolta, Shakiran Objection ja Gleen You can´t stop the beat, ym ym.

Tanssileirin lopussa makasimme jumppamatoillamme väsyneinä ja niin ihanan rentoina. Näillä sanoilla leiriläiset kuvasivat tunnelmiaan ja kokemuksiaan: ilo, energia, virta, täydellistä arjen unohtamista, innokkuus, bitch, reipas porukka, rento fiilis, tanssiniloa naisten kanssa, ihanaa heittäytymistä, kaamosterapiaa, elämäniloa, voimaa, vahvaa naisenergiaa, monipuolista luovuutta, lantiot liikkeelle, mielihyvä.

Lauantaina kotiin tullessani olin väsynyt, mutta onnellinen. Suuret kiitokset kuuluvat innostavalle ja kannustavalle tanssinopettajallemme Sarille sekä Muuramen Sykkeelle tanssileirin järjestämisestä. Toivottavasti jatko-osa DANZAHDUS 2 on tulossa pian!
 P.S.
Leiri ja tanssi taisi jäädä ”päälle”! Vielä sunnuntainakin suunnittelin tanssiliikkeitä ja keikuttelin lantiotani radiosta tulevien biisien tahtiin.  

T. Elli eli Eeva-Liisa SaarmanKommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Diy: pitkät säärystimet

Voimistelu liikutti ja liike tuntui!

Iloisen Amsterdamin riemukas World Gymnaestrada